Bambus – zakaj izbrati spodnje perilo iz bambusa?

Bambus soft

Perilo iz bambusa

Bambus je v zadnjih nekaj letih postal zelo velik hit. Zaradi odličnih lastnosti bambusovih vlaken so izdelki kot so nogavice in spodnje perilo iz bambusa izjemno priljubljeni.

Bambus nudi mehak in lahek občutek ob stiku s kožo, zato so izdelki iz bambusovih vlaken udobni, zračni in lahkotni. Poleg udobja pa ponuja tudi številne druge prednosti:

1. Preprečevanje nastanka glivic in antibakterijske lastnosti

Glivice na predelu nog so zelo neprijeten problem s katerim se soočajo mnogi. Pogosto največ težav povzroča obutev, ki nogam preprečuje dihanje ter povzroča znojenje, nastanek bakterij in neprijetne vonjave. Nogavice iz bambusa vsebujejo antibakterijske lastnosti, ki ohranjajo kožo svežo in suho, zato ni potrebno skrbeti za nastanek bakterij, okužb, glivic in neprijetnih vonjav.

2. Preprečevanje potenja

Bambusova vlakna odlično preprečujejo potenje. S površine kože vpijejo vso nastalo vlago in jo prenesejo na površino tkanine, da lahko na zraku hitreje izhlapi. Koža tako ostane suha in zdrava, prav tako pa se bambusova vlakna na takšen način zelo hitro posušijo tudi med tem ko jih nosite.

3. Preprečevanje neprijetnih vonjav

Z edinstvenim načinom odprave vlage in potenja, bambusova vlakna tudi odlično preprečujejo neprijetne vonjave, saj se vsa vlaga in znoj vpije na površino vlaken, kjer nato izhlapi. Ker vlakna ne zadržujejo vlage, ne dopuščajo nastanka bakterij in ne oddajajo neprijetnega vonja

4. Ne povzroča alergijske reakcije

Vsi, ki se spopadajo z alergijami vedo kako težko je poiskati primerna oblačila, ki ne dražijo kože in ne povzročajo srbečice. Oblačila iz bambusa so zelo lahka in udobna ob stiku s kožo, prav tako pa je bambus hipoalergen, kar pomeni da občutno zmanjša tveganje za pojav alergijskih reakcij.

5. Uravnavanje temperature (hladen občutek poleti in topel pozimi)

Oblačila iz bambusa so primerna za vsako sezono, saj v toplih poletnih dneh nudijo hladno in sveže počutje, v mrzlih zimskih dneh pa zadržujejo toploto.

6. Obstojnost vlaknin (dolga življenjska doba izdelka)

Bambus je zelo obstojen, kar se pokaže tudi na izdelkih iz bambusa, saj imajo zelo dolgo življenjsko dobo in dobro prenašajo večkratno pranje in nošenje.

Bambus in okolje

Bambus je v naravi zelo preprosto vzdržljiv. V primerjavi z bombažem potrebuje veliko manj vode za rast in na enaki površini zraste tudi do 30-krat več pridelka. Za svojo rast ne potrebuje posebnih gnojil ali pesticidov, raste z izjemno hitrostjo in je biološko razgradljiv ob koncu svoje življenjske dobe.

Naše najpopularnejše spodnje perilo iz bambusa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja