Nogavice iz bambusa

Nogavice iz bambusa

Nogavice iz bambusa so dokaj nov izdelek, ki je na voljo zgolj zadnjih nekaj let. Razlog so odlične lastnosti, ki jih bambusova vlakna ponujajo. Poleg tega, pa je bambus tudi izjemno ekološko prijazna rastlina, ki se po koncu življenjske doba izdelka zelo hitro razgradi. Razgradnja izdelkov iz bambusa ne prispeva k onesnaževanju narave ter ne pušča negativnih posledic za okolje.

Potenje nog

Ena od glavnih razlogov za izbiro nogavic iz bambusa je potenje nog. Bombaž je bil do nedavnega eden od najboljših vlaken za preprečevanje potenja, zaradi svoje zračnosti in lahkotnosti materiala, ki ne utesnjuje nog. Bambusova vlakna so se pri tej težavi izkazala za dosti bolj učinkovita. Izdelki iz bambusa so izjemno zračni, mehki in udobni. Odlično odvajajo vlago od telesa na zunanjo plast vlaken, kjer vlaga lažje in hitreje izhlapi.

Zračnost in lahkotnost. Bambusova vlakna so na otip izjemno mehka in lahkotna. Med nošenjem ne povzročajo utesnjenosti in stiskanja nog, ampak jim omogočajo dihanje, udobje in svežino. To vodi v izrazito zmanjšanje potenja in neprijetnih vonjav.

Uravnavanje telesne temperature. Nogavice iz bambusa niso le zračne, lahke in mehke ob dotiku, vendar tudi odlično uravnavajo telesno temperaturo telesa in preprečujejo prekomerno visoke temperature med nošenjem, kar vodi v zmanjšanje potenja.

Odvajanje vlage. Bambus učinkovito odvaja vlago s kože na zunanji del tkanine, kjer vlaga ni v stiku s kožo in ne daje občutka mokrote. Vlaga se na zunanjem delu hitreje posuši in koža je ponovno sveža, nogavice pa ostanejo suhe.

Antibakterijske lastnosti

Nabiranje prevelikega števila bakterij na nogah lahko sčasoma vodi do težav. Najpogostejša težava s katero se mnogi soočajo je neprijeten vonj, ki nastane z bakterijami. Nastanek glivic je prav tako pogost pojav, ki zraven povzroči tudi zdravstvene težave, ki jih je potrebno odpraviti preden se spremeni v velik problem. Izdelki iz bambusa učinkovito preprečujejo nastanek takšnih problemov z ohranjanjem vaših nog suhih in zdravih, saj preprečujejo prekomerno potenje in nastajanje bakterij.

Ne povzroča alergijske reakcije

Izdelki iz bambusa so odlični za vse z občutljivo in razdražljivo kožo, saj ne povzročajo alergijskih reakcij.

Za vse, ki bi želeli preizkusiti nogavice in spodnje perilo iz bambusa smo za vas pripravili ponudbo v naši spletni trgovini za moške in ženske.

Ženske nogavice iz bambusa
Moške nogavice iz bambusa
Vsi izdelki iz bambusovih vlaken

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja