Pogoji poslovanja

Kdo smo

Naša spletna stran je: https://kulwear.com.

Spletno mesto kulwear.com vsebuje spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ob prijavi v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (MOJ RAČUN) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine kulwear.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Naročanje

Dostava je mogoča samo v Slovenijo. V kolikor odklonimo dostavo lahko denar vrnemo stranki brez njenega dovoljenja na strankin bančni račun, kreditno kartico ali PayPal.


Naročanje poteka prek Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini kulwear.com, razvrščene v kategorijah. S klikom na gumb doda artikle v spletno nakupovalno košarico. Spletni nakup se zaključi z izvedbo vseh korakov (1-6), v postopku katerih kupec vnese vse potrebne podatke za izvedbo nakupa. V zadnjem koraku (6) je kupcu omogočen celoten predogled vnešenih podatkov in kupljenih izdelkov. Nakup je zaključen, ko kupec v zadnjem koraku (6) s klikom na gumb Potrdi naročilo izvede potrditev. V vseh korakih (1-6) je mogoča sprememba vnešenih podatkov s klikom na tekst “SPREMENI >>”.Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral.  Spletna trgovina kupca sproti obvešča o stanju naročila, hkrati pa so kupcu izčrpni podatki o statusu in vsebini kupoprodajne pogodbe (naročilo) vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki MOJ RAČUN. O morebitni spremembi naročila  oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov [email protected], kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljalca spletnega mesta kulwear.com in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu MOJ RAČUN.

Cene
Vse cene na straneh so navedene v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost. 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. 

Postopek naročila in komunikacija s kupci potekata v slovenskem jeziku.
Naročila in računi kupcev so shranjeni na sedežu podjetja ter kupcem dosegljivi preko pisnega zahtevka. Zahtevek za dvojnik lahko kupec v pisni obliki pošlje na naslov podjetja ali na elektronski naslov [email protected]

Reklamacije
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je podjetje izrecno obljubilo ali oglaševalo, če je podjetje poslalo napačne izdelke, v napačni količini ali barvi, ali če blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila oziroma ponudbe. Reklamacija blaga je možna v časovnih rokih in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije kot to določa Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot)

Načini plačila
Strošek dostave blaga z odkupnino se obračuna glede na končno težo vseh naročenih izdelkov, znesek in izbrano možnost dostave v postopku naročila. Vsi stroški, razen strošek provizje za odkupno pošiljko s strani Pošte Slovenije, so jasno navedeni pred potrditvijo naročila s strani kupca:

– Preko PayPal sistema: plačilo preko sistema PayPal.

– S kreditno kartico

– Predračun ali preko spletne banke: plačilo po predračunu, ki ga podjetje izda ob naročilu kupca. Blago se odpremi šele po prilivu sredstev na transakcijski račun podjetja in se ne izdaja ob poslanem potrdilu kupca o izvedenem plačilu! Kupec pri plačilu po predračunu nima dodatnih poštnih stroškov provizije.

Dobavljivost:
Rok dobave izdelkov označenih z “Na zalogi” je običajno od 2 do 3 delovne dni, izjemoma do 8 delovnih dni ali več. Za izdelke označene s “Prednaročilo” se pričakuje ponovna dobava, vendar je rok dobave več kot 8 delovnih dni; kupec lahko artikel doda v košarico in izvede nakup kot nakup s prednaročilom. Vse oznake o dobavljivosti so informativne in se redno osvežujejo!

Dostava:
Dostava se vrši s pogodbenima partnerjema Pošto Slovenije in GLS dostavno službo v dopoldanskem času. V primeru, da kupca v času dostave ni doma, poštni uslužbenec pusti sporočilo, s katerim kupec dvigne blago na pošti. Pri nakupu izdelkov nad 70 EUR krije stroške dostave za naročene izdelke podjetje Vordor d.o.o., ki upravlja spletno trgovino. V primeru naročil pod 70 EUR, se kupcu zaračunavajo pavšalni stroški dostave v višini 4,00 EUR (z DDV).

Preklic naročila in vračilo izdelkov
Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Spodnje perilo in nogavic zaradi higienskih razlogov ni mogoče vrniti če je kupec perilo že odprl ali oblekel.
Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prejema naročila podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu izdelkov. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave. V kolikor je kupec blago že prejel, ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prejema blaga podjetju pisno sporoči, da želi blago vrniti. Če kupec podjetje obvesti da želi blago vrniti, mu pripada petnajst (15) dni, da blago pošlje podjetju. V tem času mora kupec blago poslati podjetju nepoškodovano, nerabljeno, v originalni embalaži in nespremenjeni količini.

Če je kupec prejeto blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu vrnjenega blaga. Če so vidni znaki uporabe oziroma če izdelek ni v originalnem stanju, vključno z embalažo, si pridržujemo pravico zaračunati uporabnino v vrednosti od 0% do 99% vrednosti izdelka. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Kupec lahko izdelek le pregleda in ga preizkusi le v tolikšni meri, kolikor je nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja izdelka (kot bi npr. to lahko storil v prodajalni, če ne bi šlo za nakup na daljavo). Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave. Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga. V primeru pošiljanja po pošti ali dostavni službi mora kupec izbrati storitev “s pazljivejšim ravnanjem” oz. ustrezno podobno storitev, ki dostavljavca zavezuje k pazljivejšemu ravnanju z izdelkom. Priporočljivo je tudi, da kupec pred vračilom naredi fotografsko dokumentacijo izdelka v izogib zapletom v primeru morebitnih poškodb pri dostavi. Vračilo ni možno za avdio in video posnetke ter računalniške programe, kjer je kupec odprl embalažo oz. varnostni pečat.

Pravila obnašanja uporabnikov
Spletna trgovina kulwear.com zraven prodaje artiklov omogoča tudi oddajo mnenj o artiklih, ki je namenjeno medsebojni komunikaciji kupcev z namenom izmenjave uporabniških izkušenj z artiklom. Na spletnih straneh ni dovoljeno zasmehovati in žaliti artiklov ali drugih uporabnikov. Vsakdo ima pravico do svojega mnenja. V primeru, da se z nekom ne strinjate, to izrazite z argumentirano repliko. Prepovedano je ščuvanje k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti. Prosimo vas, da ne uporabljate neprimernih izrazov in vas vabimo, da pozitivno sodelujete pri kakovosti medmrežne komunikacije. Objava povezav na druge spletne strani niso dovoljene in si pridržujemo pravico do odstranitve takšnih objav. Oglaševanje, prodaja, komercialne raziskave brez soglasja lastnika spletnega mesta kulwear.com niso dovoljene in bodo odstranjene. Uporabniško ime in geslo, ki ga uporabnik uporablja za registriran dostop, je uporabnik dolžan varno shraniti in zaščititi pred zlorabo! Uporabniki sami odgovarjajo za vsebino, ki jo napišejo.

Ukrepi moderatorjev
Moderatorji skrbijo za nemoteno komunikacijo med uporabniki ter po potrebi pomagajo pri uporabi sistema. Moderatorji bodo vsebino, ki ne upošteva pravil obnašanja uporabnikov in ni primerna za objavo na spletnem mestu kulwear.com ali žaljive pripombe po lastni presoji odstranili. Pri tem se lahko posvetuje z urednikom.

Varovanje osebnih podatkov 
Pri nakupu (naročilu) kupec (naročnik) dovoli podjetju Vordor d.o.o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Vordor d.o.o. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke uporabnikov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva. Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil in ponudb. V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, naslov za dostavo izdelkov (v kolikor je drugačen od stalnega ali začasnega prebivališča), telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.

Podjetje Vordor d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Avtorske pravice
Vsa besedila na straneh in podstraneh domene kulwear.com so last Vordor d.o.o., njegovih partnerjev in dobaviteljev ter se jih brez izrecnega dovoljenja ne sme kopirati ali razmnoževati.

Odveza odgovornosti
Spletna trgovina kulwear.com deluje na način kataloške prodaje, podatki o dobavljivosti so ustvarjeni s strani dobaviteljev izdelkov in so informativne narave. Kljub trudu za čim večjo točnost in ažurnost kataloga izdelkov se lahko zgodi, da se podatki o izdelkih, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da jih ne utegnemo popraviti in se še vedno nespremenjeni nahajajo v spletni trgovini. V primeru naročila takih izdelkov podjetje kupca obvesti o spremembah in mu omogoči preklic naročila, zamenjavo naročenih izdelkov ali kakšno drugo dogovorjeno možnost. Vse slike so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti izdelkov. Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne trgovine. Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca.